Τελευταία Νέα

Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού Δημαρχείου του Δήμου Ιωαννιτών (Υπογραφή Σύμβασης 31/1/2023)

Η παρούσα μελέτη αφορά στη φροντίδα δύο πολύ σημαντικών δημόσιων κτιρίων της πόλης που το κάθε ένα αποτελεί ένα ορόσημο. Ίσως όχι τόσο για την αρχιτεκτονική τους όσο για την σημασία που είχαν για τη λειτουργία της πόλης. Το πρώτο κτίσμα είναι το χαρακτηρισμένο διατηρητέο, παλαιό δημαρχείο στην οδό Μπιζανίου, ένα από τα πιο παλιά δημόσια κτίρια της πόλης στο οποίο σήμερα φιλοξενείται το Δημοτικό Ωδείο. Το δεύτερο κτίριο είναι το σημερινό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται στην οδό Αγ. Μαρίνας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την περιοχή Λιθαρίτσια, αποτέλεσε όραμα πολλών δημάρχων και ολοκληρώθηκε στις αρχές του ’90 με σκοπό να φιλοξενήσει την αίθουσα συναυλιών και το ωδείο της πόλης.
Με την παρούσα μελέτη επιχειρείται η επαναφορά των κτιρίων στον αρχικό τους προορισμό με την μεταφορά του δημοτικού ωδείου στον χώρο που αρχικά προορίζονταν στο ΠΚ.Δ.Ι με την ταυτόχρονη μεταφορά του διοικητήριού του Π.Κ.Δ.Ι. στη θέση του σημερινού ωδείου. Όμως η μελέτη δεν περιορίζεται μόνο στην μεταφορά των χρήσεων αλλά μέσα από ένα σύνολο παρεμβάσεων που προτείνει, εκσυγχρονίζει τόσο ενεργειακά όσο και λειτουργικά τα δύο κτίρια δίνοντάς τους νέα πνοή.

  • ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.
  • Νεοφύτου Δούκα 52, 45332, Ιωάννινα
  • 26510 68170 FAX: 26510 67227
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαρακατσάνος Α.Τ.Ε.Ε. Copyright © 2018, All rights reserved. www.plantech.gr