Τελευταία Νέα

Ανάπλαση Οικισμού Ελεούσας από Ο.Τ. 142 έως Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας

Το έργο ανήκει στις κατηγορίες των έργων ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ (Η/Μ), κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 100 του Ν. 3669/2008.

Η περιοχή του έργου αποτελείται από τμήμα της Λεωφόρου Πασσαρώνας εντός του Ρ.Σ. οικισμού Ελεούσας (μεταξύ των Ο.Τ. Γ20, Γ40, 85, 142, 84, 100, 170Α, 101, 102 &103), και από την νυν Δημοτική Οδό (πρώην συνδετήρια των Ε.Ο. 6 & Ε.Ο. 20, του δευτ/ντος εθνικού δικτύου) μεταξύ οικισμού Ελεούσας και Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και από την ευρύτερη ζώνη του Ισόπεδου Κόμβου (Ι/Κ) «Φανερωμένης» επί της Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας.

Αφορά, στην κατασκευή πεζοδρομίων βάσει προδιαγραφών ΑΜΕΑ, στην προμήθεια και

εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά και καλάθια απορριμμάτων, στη διαμόρφωση διαβάσεων πεζών, στην πρόβλεψη κατάλληλων θέσεων τοποθέτησης κάδων απορριμμάτων, στην κατασκευή αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων με την εγκατάσταση επαρκών εσχαρών υδροσυλλογής, στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις θέσεις όπου απαιτείται, στην αναπροσαρμογή φρεατίων υπαρχόντων δικτύων κοινής ωφέλειας όπου απαιτείται, στις κατάλληλες διαμορφώσεις των προσβάσεων επί των παρόδιων ιδιοκτησιών (υποβιβασμός στάθμης πεζοδρομιών) και στην εγκατάσταση καλλωπιστικού πρασίνου.

Επίσης έχει σαν αντικείμενο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας καθώς και την διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας της μετακίνησης των πεζών στην συμβολή της λεωφόρου «Ελευθερίας», της λεωφόρου «Δημοκρατίας» και της οδού «Αγίου Γεωργίου» εντός του Ρ.Σ. οικισμού Ελεούσας (μεταξύ των Ο.Τ. Γ20, Γ40, 85 & 142). Στην συμβολή των ως άνω οδών προτείνεται η μετατροπή του υφιστάμενου έκκεντρου κόμβου μορφής «Χ» με κατασκευή νέου κυκλικής μορφής. Η διαμόρφωση της περιοχής μελέτης περιλαμβάνει τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου και το διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας των οδών που συμβάλλουν στον κόμβο με νησίδες διαχωρισμού κυκλοφορίας, τη διαμόρφωση διαβάσεων πεζών και σύνδεση αυτών με όδευση ΑΜΕΑ (τυφλών), την υλοποίηση αποκλειστικής δεξιάς στροφής βαρέων οχημάτων, την οριζόντια σήμανση, την κάθετη σήμανση και την ασφάλιση.

Θα κατασκευασθεί νέο υπόγειο δίκτυο δημοτικού φωτισμού και θα εγκατασταθούν νέοι μεταλλικοί ιστοί παραδοσιακού τύπου και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και η εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.

  • ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.
  • Νεοφύτου Δούκα 52, 45332, Ιωάννινα
  • 26510 68170 FAX: 26510 67227
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαρακατσάνος Α.Τ.Ε.Ε. Copyright © 2018, All rights reserved. www.plantech.gr